tallOm författaren

Denna bok om lärande och växande i det svenska samhället har tvingat mig att gräva djupt i mina egna rötter. Min uppväxt började i ett nybyggt bostadsområde utanför Uppsala. De första skolåren gick jag i en idyllisk lantskola och senare i en stor stadsskola. Dessutom fick jag tidigt resa och började som sexåring skola i USA och gick senare tre år i en internationell skola i Nigeria i djupaste Afrika och senare ytterligare ett år i USA.

Under hela min senare studietid i Sverige levde jag i ambivalensen mellan intresset för det vetenskapligt rationella och det mer mänskligt intuitiva. Jag kom ända till Tekniska Högskolan i Stockholm innan jag insåg att intresset för kemin mellan människor var större än intresset för kemin mellan molekyler. Denna ambivalens fann inte sin lösning förrän jag startade egen konsultfirma inom området personlig utveckling vid 28 års ålder.

Idag har jag i mer än 25 års tid utbildat och coachat i ledarskap, praktisk pedagogik och personlig utveckling i svenskt näringsliv. I femton år har jag skrivit i fortbildningsbrevet Strategier. Mina tre barn har djupt berikat mina erfarenheter och mitt egenföretagande har möjliggjort en starkt familjeorienterad livsstil som är relativt ovanlig i Sverige idag.

Denna bok har därmed blivit något av en odyssé runt begreppet att växa som människa individuellt, på arbetet och i samhället – en odyssé som dock har en tydlig bärande idé. Jag hoppas att den ska bidra till en konstruktiv diskussion om morgondagen.

Jonas Himmelstrand

item1
thclogo2

Hem

»Att följa sitt hjärta – i jantelagens Sverige«

Om författaren

Läsarsida med sökindex

Aktuella föredrag

Övriga produkter

Jonas artiklar om barn och familj

Kalendarium

Om The Happy Company

Relevanta länkar

Kontakta oss


English

Innehåll:
Himmelstrand Mentor AB, Box 1454,