Ett föredrag om de sociala förändringar som kommer att komma…

Kunskapssamhällets sociala konsekvenser

Detta föredrag vänder sig till alla med intresse för framtidsfrågor inom arbetsliv, skola, opinionsbildning, näringsliv och politik.

Vi lever idag i kunskapssamhället, trots att det ännu i hög grad administreras enligt industrisamhällets tankemodeller. Men kunskapssamhället ställer helt nya krav på personlig utveckling och lärande. Detta innebär att människorna kommer att ställa nya krav på arbete och samhälle. Effektivt lärande och personligt växande kräver att vi i högre grad utgår från vår personliga motivation, våra övertygelser, värderingar och vår livssyn. Detta måste både arbetsliv och samhälle ge plats för och det får sociala konsekvenser.

Föredraget bygger på boken »Att följa sitt hjärta – i jantelagens Sverige«, av föredragshållaren Jonas Himmelstrand. Analysen bygger på växande företeelser i dagens samhälle och har sin teoretiska grund i humanistisk psykologi, anknytningspsykologin, modern managementteori, ny hjärnforskning, stressforskning och Kuhns paradigmteori.

Föredragets innehåll:

Detta är det mest kanske omvälvande föredrag som erbjuds idag. Det ger en ny syn på livet, arbetet, dagens utmaningar och allas vår framtid på vår enda planet.

Föredragshållare: Jonas Himmelstrand.

Kontakta oss om du är intresserad av detta föredrag på din arbetsplats eller i din förening.

item1
thclogo2

Hem

»Att följa sitt hjärta – i jantelagens Sverige«

Om författaren

Läsarsida med sökindex

Aktuella föredrag

Övriga produkter

Jonas artiklar om barn och familj

Kalendarium

Om The Happy Company

Relevanta länkar

Kontakta oss


English

Innehåll:
Himmelstrand Mentor AB, Box 1454,