Ett föredrag om skolan i framtiden…

Överlever skolan kunskapssamhället?

Detta föredrag vänder sig till alla med intresse för framtidens skol- och utbildningsfrågor inom politik, offentlig förvaltning, opinionsbildning och näringsliv.

Idag diskuteras i skolfrågor ordning och reda, gränssättning och betyg eller inte. Denna diskussion bygger på industrisamhällets förutsättningar. När kunskapssamhällets förutsättningar trängt sig fram i debatten kommer skolan inte att vara den enda lärandeformen. Istället kommer vi att få se mentorskap i olika former som grunden i lärandet, även inom skolan. Skoldebatten kommer att ersättas av en lärandedebatt, där mest möjliga lärande och utveckling för flest människor blir den avgörande frågan.

Föredraget bygger på boken »Att följa sitt hjärta – i jantelagens Sverige«, av föredragshållaren Jonas Himmelstrand. Analysen bygger på växande företeelser i dagens samhälle och har sin teoretiska grund i humanistisk psykologi, anknytningspsykologin, modern managementteori, ny hjärnforskning, stressforskning och Kuhns paradigmteori.

Föredragets innehåll:

Detta är kanske det mest omvälvande föredrag som erbjuds i skolfrågor idag. Det ger en ny syn på livet, lärandet, arbetet, dagens utmaningar och allas vår framtid på vår enda planet.

Föredragshållare: Jonas Himmelstrand.

Kontakta oss om du är intresserad av detta föredrag på din arbetsplats eller i din förening.

item1
thclogo2

Hem

»Att följa sitt hjärta – i jantelagens Sverige«

Om författaren

Läsarsida med sökindex

Aktuella föredrag

Övriga produkter

Jonas artiklar om barn och familj

Kalendarium

Om The Happy Company

Relevanta länkar

Kontakta oss


English

Innehåll:
Himmelstrand Mentor AB, Box 1454,