Ett föredrag om den pusselbit som välfärdsbygget glömde…

Anknytning – välfärdens förlorade pusselbit

Detta föredrag vänder sig till alla som är intresserade av samhällsfrågor och funderar över dagens samhällsutmaningar mot bakgrund av vår aldrig tidigare skådade materiella välfärd.

Vi lever rikare materiella liv än någonsin tidigare i historien. Samtidigt ökar den stressrelaterade ohälsan. Vi har fått nya diagnoser som till exempel utmattningsdepression. Den psykiska ohälsan hos våra unga ökar ständigt. Åldringsvården lämnar mycket i övrigt att önska. Varför har det blivit så här? Vad är det vi har glömt i välfärdsbygget?

Vi har glömt hur goda nära relationer är centrala för människans välbefinnande, hälsa, utveckling och livsglädje. Dagens välfärd bygger på människor som individuella personer utan ett nära sammanhang. Men så är inte människan konstruerad, morgondagens välfärd måste byggas utifrån ett erkännande av de nära relationernas vikt – anknytningen.

Föredragets innehåll:

Deltagarna kan vänta sig ett inspirerande föredrag med många exempel, provokativa frågeställningar, humor och aktiverande bikupor. Detta föredrag kommer att ge en ny syn på vår framtid och öppna många dörrar för nya sätt att lösa välfärdens samhällsfrågor.

Föredragshållare: Jonas Himmelstrand

Ta gärna kontakt med oss för mer upplysningar eller om du vill boka ett föredrag i Anknytning – välfärdens förlorade pusselbit.

item1
thclogo2

Hem

»Att följa sitt hjärta – i jantelagens Sverige«

Om författaren

Läsarsida med sökindex

Aktuella föredrag

Övriga produkter

Jonas artiklar om barn och familj

Kalendarium

Om The Happy Company

Relevanta länkar

Kontakta oss


English

Innehåll:
Himmelstrand Mentor AB, Box 1454,